skip to Main Content

En tøff arbeidsulykke med et fall på 17 meter rett i betongen endret livet til Asle Haaland, HMS-verneingeniør og daglig leder i Aktiv HMS bedriftshelsetjeneste.

Han jobbet som adkomsttekniker og stillasarbeider under byggingen av flyplassen på Gardermoen da ulykken skjedde. Ryggen brakk og beina knuste. Etter sykehusopphold i Oslo og Stavanger endte han på opptrening på rehabiliteringssenteret på Lassa. Et halvt år var gått. Asle var fortsatt i 20-årene da han fikk tilbud om å bli uføretrygdet.

– Jeg ville ikke bli ufør, for lysten til å skape noe og å gå inn å endre HMS-kulturer var sterkere, sier han, og forteller engasjert om innsikten ulykken har gitt. – Jeg lærte å tenke risiko på en ny måte og ser på omgivelsene med et nytt blikk. Han videreutdannet seg til HMS-ingeniør og startet Aktiv HMS. Nå leder han et innovativt HMS-selskap.

– Vi i Aktiv HMS følger kundene tett. Vi er både aktive og proaktive slik at HMS-arbeidet har god kvalitet, er realistisk for organisasjonen og blir en del av kulturen i selskapet. Med vår hjelp gjennomfører våre kunder lovpålagte HMS-oppgaver til sine ansatte, forklarer Asle.

Granskingen etter Asles ulykke viste at en bolt satt feil i stillaset. – Det var altså mulig å gjøre feil på det stillaset. Rutinen ble endret etterpå. Lærdommen er at det er viktig å tenke gjennom rutiner og arbeidsmetoder. Det har jeg kjent på kroppen og det har jeg med meg inn i vår kultur i Aktiv HMS, og det deler vi med våre kunder.

Les artikkel fra www.bygg.no her

Back To Top
Search